HTML

1. Lectori salutem!

2014.03.08. 21:50 mmmyki

Kedves Érdeklődők!

Bár sokan temetnék, a nyomtatott könyv szerencsére még mindig része mindennapjainknak. Ajándékozzuk, kölcsönözzük, gyűjtjük és olvassuk. Sokan szeretünk könyvekről beszélgetni, mások időről időre rákényszerülnek, hogy könyvekről beszéljenek, miközben az élet nemhogy az összes jó könyv elolvasására nem elegendő, de sok vágyott vagy szükséges olvasmány is rendre kimarad a sorból. Ezzel kapcsolatban ajánlom Pierre Bayard professzor "Hogyan beszélgessünk olyan könyvekről, amiket nem olvastunk?" című munkáját (Lazi, Szeged, 2007.), amelyben az olvasás-nemolvasás-felejtés kérdéskörét vizsgálja, tabukat döntve fenntartja a blöffölés jogát, és ravasz taktikákat vázol fel olvasott, olvasott de elfelejtett, átlapozott, hallomásból ismert és nem olvasott könyvekről folytatott eszmecserékhez.

Ez a blog megvásárolható könyvekről kezdeményez beszélgetést: bemutat, háttér-információkat ad, szemelvényeket közöl. Eközben célja természetesen a könyvek új gazdájának fellelése - egyben egy esély a könyv számára, hogy olvasott, átlapozott, esetleg elfelejtett, vagy nem olvasott darabja legyen egy újabb könyvtárnak. Az időközben megtörténő értékesítés ténye pedig talán nem akadálya a diskurzus folytatásának.

A blogon bemutatott könyveket, könyvsorozatokat a szerzők válogatják több ezer kötetes kínálatunkból, amely egyelőre a Vatera.hu internetes piactéren lelhető fel - itt (régi felület) és itt (béta oldal).

Mindenkitől elnézést kérek, hogy az indulás pillanatában a blog - finoman szólva is - csiszolatlan külcsínnel bír. Erre fordítható szabad idősáv és tehetség fellelése esetén ez a jövőben változhat.

Jó böngészést és olvasást kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mmmyki.blog.hu/api/trackback/id/tr845845768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása